Pesant Werving & Selectie
Werving & Selectie

Verbinden en ontzorgen, dat is wat wij voor u als opdrachtgever doen. De samenwerking met ons geeft u energie en biedt professionals een perspectief. Ons grote persoonlijke netwerk en goede kennis van de organisatie van primaire processen in onderwijs brengen mensen en organisaties in beweging tot het maximale resultaat.

IN VERBINDING
Elke duurzame match start bij oprechte verbinding. Intensieve persoonlijke interactie, maatwerk en zorgvuldigheid vormen voor ons de basis om voor uw organisatie en uw (potentiële) professionals de optimale match te creëren.

PERSOONLIJK
De persoonlijke interactie met zowel opdrachtgevers als kandidaten is wat ons betreft de belangrijkste schakel voor een succesvolle match. In werving, search & selectie zijn wij uw critical friend en ontzorgen wij u gedurende het proces.


ZORGVULDIG
Elke match verdient zorgvuldigheid. Wij coachen uw benoemingsadvies-/ selectiecommissie in het kritisch bevragen van kandidaten. De kandidaten dagen wij uit om zo goed en breed mogelijk inzicht te geven in de kwaliteiten die zij meebrengen naar uw organisatie.

MAATWERK
Elke match is maatwerk. Dit vraagt om een kritische voorbereiding. Wij maken een uitgebreide analyse voordat een profiel wordt opgesteld en de werving, search & selectie wordt gestart. Zo komen we er samen met u achter wat werkelijk nodig is.

Pesant logo werving en selectie

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Zoekt u de geschikte leidinggevende of bestuurder voor uw onderwijsorganisatie? Zoekt u bewezen kwaliteiten of bijzonder talent dat past bij uw vraag? Zet u in op een duurzame match? Wij vinden én selecteren met u de juiste persoon voor de juiste plek.

De adviseurs van Pesant werving & selectie zijn specialisten in de onderwijssector. Wij hebben ervaring met de werkwijze en cultuur en kennen de relevante ontwikkelingen in het onderwijs. Bovendien beschikken we over een ruime ervaring in de werving & selectie van leidinggevende en bestuurlijke professionals. Pesant zoekt, vindt en selecteert voor u professionals met authentieke en ondernemende leiderschapskwaliteiten die capabel zijn in onderwijsinnovaties. Leidinggevenden en bestuurders die resultaatgericht zijn en handelen met gevoel voor verhoudingen.

Pesant logo werving en selectie

Voor de optimale match

Voor de optimale match tussen uw organisatie en de professional:

 • verdiepen wij ons in uw organisatie;
 • analyseren wij uw vraag en de complexiteit van de vacante functie;
 • stellen wij met u een profiel op met daarin welke opdracht de nieuwe professional krijgt en wat dit van hem of haar vraagt;
 • werven wij via diverse media en/of voeren we een gerichte executive search uit om potentiële kandidaten te vinden;
 • spreken wij intensief met de kandidaten en voeren wij een antecedentenonderzoek uit, opdat wij hen goed kennen;
 • voeren wij op uw verzoek een preselectie uit met heldere motivatie;
 • ondersteunen wij uw selectie- en benoemingscommissies in hun gesprekken met kandidaten;
 • voeren wij desgewenst een persoonlijkheidsonderzoek uit met behulp van FITCH;
 • faciliteren wij uw zorgvuldige besluitvorming;
 • onderhouden wij zowel met u als met kandidaten contact na een benoeming en evalueren we de werkwijze en het resultaat.
Pesant logo werving en selectie

Heeft u talent in uw organisatie?

Het getuigt van goed werkgeverschap wanneer u het talent uit uw eigen organisatie tijdig weet te benutten.

Dat vraagt een vooruitziende blik en strategische keuzes. Wij helpen u dit talent te herkennen en adviseren u welke stappen er nodig zijn het talent binnen uw organisatie te laten floreren.

Pesant logo werving en selectie

U en Pesant

Het werven & selecteren van de juiste professionals vraagt specifieke kennis en expertise.

Pesant is uw partner in alle fasen van het werving- & selectieproces. Elke procedure is maatwerk. U kunt in meer of mindere mate gebruik maken van onze expertise. Wij nemen u het werk uit handen of wij bieden u desgewenst training en advies zodat u een zorgvuldig proces kunt doorlopen.

Pesant logo werving en selectie

Onze adviseurs

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van werving & selectie? Neemt u dan contact op met een van onderstaande adviseurs of het secretariaat. Graag informeren wij u in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden en komen wij samen met u tot de meest passende procedure.

Evelien Ketelaar

Evelien Ketelaar

Adviseur
06 52 68 61 16
Joanne Zijlstra

Joanne Zijlstra

Adviseur
06 55 28 69 28
Maikel Mahangi

Maikel Mahangi

Adviseur
06 51 17 39 61
Rianne Snoek

Rianne Snoek

Adviseur
06 15 60 24 26

Naomi Veldhoven

Naomi Veldhoven

Adviseur
06 41 86 95 41
Aad Pesant

Aad Pesant

Adviseur
06 54 97 70 62
Jolanda Moerland

Jolanda Moerland

Secretaresse
0850 703422
Pesant logo werving en selectie

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u ambities? Zoekt u een (nieuwe) uitdaging als leidinggevende bestuurder in het onderwijs?

Pesant werving & selectie is elke dag op zoek naar professionals met bewezen kwaliteiten en bijzondere talenten. Onze aanpak is altijd maatwerk, met oog voor u als potentiële kandidaat en voor onze opdrachtgevers. U kunt uw gegevens bij ons achterlaten, wij informeren u dan gericht over actuele en passende vacatures.

Nadat u zich bij ons heeft ingeschreven, maken wij graag kennis met u. Wij willen u en uw talenten leren kennen, omdat dit bijdraagt aan de optimale match. Per e-mail wordt u vervolgens geïnformeerd over relevante vacatures. Vinden wij een passende vacature voor u, dan nemen wij persoonlijk contact met u op om u nader te informeren.

Pesant logo werving en selectie

Voor de optimale match

Voor de optimale match tussen u en de organisatie:

 • verdiepen wij ons in uw profiel en analyseren we samen met u in een persoonlijk gesprek samen uw kansen in relatie tot een vacature;
 • informeren wij u via diverse middelen over relevante actuele vacatures bij onze opdrachtgevers;
 • benaderen wij u persoonlijk en discreet wanneer wij een executive search uitvoeren;
 • voeren wij op uw verzoek of op verzoek van de opdrachtgever een persoonlijkheidsonderzoek uit met behulp van FITCH;
 • coachen wij u (on the job) in uw nieuwe functie;
 • onderhouden wij zowel met u als met onze opdrachtgevers contact na benoeming in een functie en evalueren we de ervaringen;
Pesant logo werving en selectie

U en Pesant

Wanneer u een volgende stap in uw carrière overweegt, denken wij met u mee over uw ontwikkeling als professional.

Wij geven u advies en indien gewenst voeren wij een persoonlijkheids-/competentieonderzoek uit. Wij houden u op de hoogte van actuele vacatures voor leidinggevenden en bestuurders in het onderwijs of wij benaderen u discreet wanneer wij een executive search uitvoeren.

Pesant logo werving en selectie

Inschrijven

Voor het maken van een goede match is de wisselwerking tussen onze opdrachtgevers, onze kandidaten en onze adviseurs van belang.

Hoe beter wij op de hoogte zijn van uw professionele ontwikkeling, hoe beter wij met u kunnen meedenken over een passende vervolgstap. Wij beschikken dan ook graag over de actuele gegevens. De gegevens die u verstrekt worden niet gedeeld met derden zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

PESANT Werving & Selectie
Reactorweg 301
3542 AD Utrecht
Uw gegevens en uw CV kunt u sturen naar info@pesant.nl

Pesant logo werving en selectie

Fitch

FITCH biedt concrete handvatten voor uw organisatie of team bij het aangaan van een duurzame verbinding.

Met behulp van FITCH maken wij inzichtelijk hoe kwaliteiten en competenties aansluiten bij uw vacatures en ontwikkelingen in uw organisatie. Centraal bij deze methode staat het herkennen, erkennen en optimaal benutten van talent. Pesant zet FITCH in voor het maken van scherpe profielen van uw vacatures en doelgerichte search en selectie van professionals. Ook benutten wij FITCH ter ondersteuning van organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van de resultaten komen we tot een gericht advies en gerichte aanpak om teams optimaal te laten samenwerken en effectief te laten functioneren.

FITCH geeft inzicht in cultuur en strategiekenmerken van uw organisatie en geeft uitstekende handvatten om professionals en teams meer in hun kracht te zetten. Het resultaat is een profiel dat antwoord geeft op de vragen:

 • Hoe vergroot ik de kans op een duurzame match?
 • Hoe haal ik de juiste professional binnen voor een bepalende positie in mijn organisatie?
 • Hoe voorkom ik dat talent mijn organisatie verlaat?
 • Hoe kan ik meer uit mijn professionals halen?
Pesant logo werving en selectie

Fitch & professional

Succesvol zijn in uw werk en uw leven begint bij te weten wie u bent. FITCH biedt een grondige kijk in de spiegel.
Benieuwd naar uw profiel? Klik hier om FITCH zelf te proberen.

Pesant logo werving en selectie

Contact en routebeschrijving

ADRESGEGEVENS PESANT:

Reactorweg 301
3542 AD Utrecht
Routebeschrijving

Tel: 0850 703 422
Mail: info@pesant.nl

Pesant logo werving en selectie